Blog Post

Blog - Durf hulp aan te vragen

  • door Mat Nellen
  • 09 nov., 2018
Een controle door een monteur van Volta Limburg was in april 2018 de aanleiding voor mij om hulp aan te vragen. Hij moest zijn werk doen in mijn verwaarloosde keuken. Na overleg met mij besloot hij een e-mail te sturen naar Wonen Limburg. Daarnaast besloot ik wethouder Paul Sanders te vragen of ik in aanmerking kon komen voor zorghulp. Daar bleek dat ik als chronisch zieke (diabetes) recht op zorghulp had.

Vervolgens ging alles in een snel tempo Ik kreeg binnen een week twee intake gesprekken, met dorpsondersteuner Mia Ewalts en met Anita Boots van Plus Extra. Deze gesprekken vonden bij mij thuis plaats. Ze constateerden dat ik daadwerkelijk hulp nodig had om de interne puinhoop van mijn woonomgeving weer toonbaar te kunnen maken. Ik besefte, dat ik met de billen bloot moest. Het kon niet zo verder, professionele hulp was nodig. Ik zou een ochtend per week hulp krijgen. Zij waren het met mij eens, dat een ervaren kracht mijn reddende engel zou zijn. Een ervaren werkster, die mijzelf zou stimuleren, maar ook haar wekelijkse steentje zou bijdragen.

Riëlle werd mijn professionele hulp, echt een hulp op maat. Niet alleen voor het poetsen, maar ook voor het sociale aspect. Vanaf het eerste moment van haar arbeid bleken we een goede klik te hebben. Zij is zeer ervaren en kan me ook motiveren. Ik kreeg weer eigenwaarde. Zij stimuleerde me. Zij gaf me nieuwe energie. Je kunt haar een coach voor me noemen, een meewerkende coach. We zijn nu bijna vijf maanden verder. Als ik nu de tussenbalans opmaak, kan ik alleen maar concluderen, dat ik er geen spijt van heb dat ik deze hulp op maat heb aangevraagd. Ik wil het iedereen aanraden.

In de volgende blog zal ik dieper ingaan op de positieve invloed van deze hulp op mijn woongenot en mij persoonlijk.
Share by: